Γνωρίστε τους “Agcelerators”: Τους ανθρώπους που θα μεταμορφώσουν τη Γεωργία

Νέα
meet_the_agcelerators_poster_1_1

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων θα πρέπει να υποστεί μια επείγουσα αλλαγή για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής τροφή για όλους χωρίς να καταστρέψουμε τον πλανήτη μας. Η έκθεση του “World Resource Institute” από το 2019 με τίτλο: “Creating a Sustainable Food Future αποκαλύπτει ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση απαιτείται να καλυφθεί το χάσμα για τα παρακάτω:

 • 56% επιπλέον τροφής που θα χρειαστεί το 2050 σε σχέση με αυτήν που παρήχθη το 2010.
 • Περίπου 600 εκ. εκτάρια επιπλέον γης που θα απαιτηθούν το 2050 για την παραγωγή τροφής (περιοχή σχεδόν διπλάσια από το μέγεθος της Ινδίας) συγκριτικά με την καλλιεργήσιμη γη που χρησιμοποιήθηκε το 2010.
 • Κάλυψη ενός χάσματος 11 γιγατόνων (Gt) από τις αναμενόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία το 2050 και του επιπέδου των εκπομπών που απαιτούνται για την επίτευξη της Συμφωνίας του Παρισιού.

Την ίδια στιγμή η δουλειά του αγρότη είναι από μόνη της δύσκολη και απαιτητική, σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες. Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις όπως:

 • Κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα
 • Υποβάθμιση και διάβρωση του εδάφους
 • Ζητήματα λειψυδρίας και ποιότητας
 • Παράσιτα και ασθένειες που επηρεάζουν τις καλλιέργειες και τα ζώα
 • Αστάθεια στις αγορές και διακυμάνσεις τιμών
 • Πρόσβαση σε χρηματοδότηση και πίστωση
 • Ελλείψεις εργατικού δυναμικού
 • Κυβερνητικές ρυθμίσεις και πολιτικές
 • Κατάλληλη εκπαίδευση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών

Η πρόκληση για τη βιώσιμη γεωργία είναι να εξισορροπήσει την ανάγκη για αυξημένη παραγωγή τροφίμων, ταυτόχρονα με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, διατήρησης των φυσικών πόρων και διασφάλισης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των γεωργικών οικοσυστημάτων. Επιπλέον, η στήριξη των αγροτών με κατάλληλη εκπαίδευση, χρηματοδοτικά εργαλεία, νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις αποτελεί μονόδρομο στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της γεωργίας.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που οι “Agcelerators” παρεμβαίνουν. Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια η Syngenta θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους προς τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, στο δρόμο προς μια βιώσιμη γεωργία. Με την ονομασία “Agcelerators” θέλουμε να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε ανθρώπους που θα μεταμορφώσουν τη γεωργία και θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της δημιουργίας και της υιοθέτησης βιώσιμων γεωργικών πρακτικών.

«Οι Agcelerators είναι πρωταθλητές στον αγροτικό τομέα», δήλωσε η Alexandra Brand, Επικεφαλής της Syngenta Crop Protection για την περιοχή Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. «Είναι άνθρωποι που αναπτύσσουν και ασπάζονται νέες ιδέες και δημιουργούν νέες συνεργασίες και συνθήκες εργασίας. Αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από τις βιώσιμες πρακτικές που έχουν διαρκή και θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας. Είναι πλέον καιρός να ακούσουμε τις ιστορίες τους».

Η καμπάνια “Agcelerators” ενσωματώνει την αφοσίωση της Syngenta στην αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγροτική κοινότητα και το ευρύτερο οικοσύστημα. Προβάλλοντας τεχνολογίες αιχμής και πρωτοποριακές προσεγγίσεις, η καμπάνια στοχεύει να πυροδοτήσει καινοτόμες ενέργειες και δράσεις που προάγουν την ευημερία τόσο του περιβάλλοντος όσο και της κοινωνίας. Μέσω αυτής της καμπάνιας η Syngenta επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κίνημα που αξιοποιεί τη συλλογική δύναμη των αγροτών, των ενδιαφερόμενων μερών και της ευρύτερης κοινότητας για τη διαμόρφωση μιας νέας εποχής για τη γεωργία.

«Το όραμά μας για τους Agcelerators είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που ενώνει όλους τους ενδιαφερόμενους, ενισχύει το θετικό αντίκτυπο και οδηγεί τελικά στην υιοθέτηση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών», δήλωσε ο Robert Renwick, Επικεφαλής Business Sustainability της Syngenta Crop Protection  για την περιοχή Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Μέσω της καμπάνιας “Agcelerators” η Syngenta θα τονίσει τη διαρκή δέσμευσή της στην περιβαλλοντική διαχείριση, την καινοτομία και την υποστήριξη των αγροτών, παρουσιάζοντας ανθρώπους, προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά. Η καμπάνια έχει στόχο να κάνει γνωστές τις προσπάθειες που γίνονται, μέσω της αφήγησης πραγματικών ιστοριών των ανθρώπων εκείνων που θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της γεωργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να γνωρίσετε τους “Agcelerators” επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.syngenta.com/agcelerators

play_circle
"Agcelerators", οι άνθρωποι που θα μεταμορφώσουν τη γεωργία