Συνεργασία Syngenta και Biotalys για την ανάπτυξη καινοτόμων βιολογικών λύσεων στα πλαίσια μιας βιώσιμης γεωργίας

Νέα

Στις 24 Απριλίου 2023 η Syngenta Crop Protection και η Biotalys (Euronext – BTLS) ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την έρευνα, την ανάπτυξη και την εμπορία νέων βιολογικών λύσεων, για τη διαχείριση βασικών παρασίτων σε ένα μεγάλο εύρος καλλιεργειών.

 

Οι νέες λύσεις θα βασίζονται στην τεχνολογία AGROBODY™ της Biotalys και θα προσφέρουν ένα νέο τρόπο δράσης που θα διευρύνει την πρόσβαση των αγροτών σε νέες τεχνολογίες, για την αντιμετώπιση του κινδύνου ανάπτυξης ανθεκτικότητας των παρασίτων, προάγοντας παράλληλα τη βιώσιμη γεωργία.

Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συνεργασίας η Syngenta θα συνεργαστεί σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με την Biotalys, μια εταιρία γεωργικής τεχνολογίας που επικεντρώνεται σε βιολογικές λύσεις βασισμένες σε πρωτεΐνες, για να αξιοποιήσει την τεχνολογία της πλατφόρμας AGROBODY™ για συγκεκριμένα έντομα-στόχους.

«Η Syngenta είναι ηγέτης στην παροχή τεχνολογιών αιχμής για τους αγρότες, που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα της γεωργίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε στενά με τη Biotalys στα πλαίσια της γεωργική μας καινοτομίας», δήλωσε η Camilla Corsi, Επικεφαλής Έρευνας για την προστασία καλλιεργειών της Syngenta Crop Protection. «Συνδυάζοντας τις δικές μας αποτελεσματικές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης με τις πρωτοποριακές καινοτομίες της πλατφόρμας AGROBODY™ της Biotalys, είμαστε αποφασισμένοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση κρίσιμων αναγκών για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο».

Με τη συνεχή ανάπτυξη ανθεκτικότητας των παρασίτων και τις αυξανόμενες ρυθμιστικές και περιβαλλοντικές πιέσεις, οι παραγωγοί είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν καινοτόμες και αποτελεσματικές βιολογικές λύσεις που περιορίζουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Η Biotalys έχει αποδείξει τις δυνατότητες των βιολογικών της λύσεων που βασίζονται σε πρωτεΐνες και προσφέρουν νέους τρόπους δράσης για αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή στα τρόφιμα και τη γεωργία. Αυτή η νέα συνεργασία επιτρέπει στην Biotalys να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παγκόσμια εμπορία καινοτόμων προϊόντων φυτοπροστασίας, καθώς και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην παροχή καινοτόμων βιολογικών λύσεων, αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο και τις δυνατότητες μιας παγκόσμιας γεωργικής επιχείρησης.

«Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Syngenta, έναν παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο του agribusiness, σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου – την ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων ελέγχου των παρασίτων – υλοποιώντας την υπόσχεση της τεχνολογίας AGROBODY™», δήλωσε ο Patrice Sellès, Διευθύνων Σύμβουλος της Biotalys. «Η συνεργασία με τη Syngenta αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη αποστολή μας να παρέχουμε στους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο ασφαλείς, αποτελεσματικές και βιώσιμες γεωργικές λύσεις».

Σημειώνεται ότι οι όροι ή οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

 

 

Σχετικά με τη Syngenta Crop Protection

syngentalogo

 

 

Η Syngenta Crop Protection είναι πρωτοπόρος εταιρία στην αγροτική καινοτομία, φέρνοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες και λύσεις που επιτρέπουν στους αγρότες να αναπτυχθούν με παραγωγικό και βιώσιμο τρόπο. Προσφέρουμε ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο λύσεων φυτοπροστασίας για την υγεία των φυτών και του εδάφους, καθώς και ψηφιακές λύσεις που μεταμορφώνουν τις δυνατότητες λήψης αποφάσεων των αγροτών. Οι 17.900 υπάλληλοί μας εργάζονται για την προώθηση της γεωργίας σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Syngenta Crop Protection έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας και αποτελεί μέρος του Syngenta Group.

 

Σχετικά με την Biotalys

biotalyslogo

 

 

 

Η Biotalys είναι μια εταιρία Αγροτικής Τεχνολογίας (AgTech) για την προστασία των καλλιεργειών και των τροφίμων, με ιδιόκτητες βιολογικές λύσεις που βασίζονται σε πρωτεΐνες, στοχεύοντας να παρέχει εναλλακτικές λύσεις έναντι των συμβατικών χημικών προϊόντων φυτοπροστασίας, για ένα πιο βιώσιμο και ασφαλέστερο εφοδιασμό τροφίμων. Βασισμένη στη νέα τεχνολογική πλατφόρμα AGROBODY™ η Biotalys αναπτύσσει μια ισχυρή σειρά υποψήφιων αποτελεσματικών προϊόντων, με ένα ασφαλές προφίλ, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση βασικών παρασίτων και ασθενειών των καλλιεργειών. Η Biotalys ιδρύθηκε το 2013 ως spin-off από την VIB (Flanders Institute for Biotechnology) και έχει εισαχθεί στο Euronext Brussels από τον Ιούλιο του 2021. Η εταιρία εδρεύει στο σύμπλεγμα βιοτεχνολογίας, στη Γάνδη του Βελγίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.biotalys.com