Hellas

You are here

Share page with AddThis

Brice - Κολοκύθια γεμιστά με κιμά

Νέα
19.06.2013

Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8 κολοκύθια Brice
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε την κεφαλή.
  2. Με ένα μαχαίρι και ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό. Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο.
  3. Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί.
  4. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
  5. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους.
  6. Σβήνετε με το κρασί.
  7. Προσθέτετε το τοματάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
  8. Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια προσεκτικά.
  9. Σε ένα μπρίκι με ζεστό νερό διαλύετε τον πελτέ και περιχύνετε με αυτό και το υπόλοιπο λάδι τα κολοκύθια.
  10. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.