Hellas

You are here

Share page with AddThis

Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Νέα
18.01.2017

Παντελής Διαμαντής - Administrative Assistant

Με μεγάλη χαρά επισκεφτήκαμε στις 20/12 την «Κιβωτό του Κόσμου». Πρόκειται για έναν εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα του την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη. Όπως μας πληροφόρησαν οι εθελοντές, που παρέχουν με ζήλο τις υπηρεσίες τους, η δράση της Κιβωτού έχει διευρυνθεί και πλέον καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες  550  περίπου οικογενειών, για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και επιμόρφωση. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, ο αριθμός των εθελοντών πλέον φτάνει τους 3.000, που συμπαραστάτες στο έργο αυτό της αγάπης δείχνουν καθημερινά τον αλτρουισμό και την αγάπη τους στον συνάνθρωπο. Χωρίς αυτούς, η επιτυχία του έργου της «Κιβωτού» δεν θα ήταν εφικτή.

Οι δράσεις της «Κιβωτού» είναι πολλές και ποικίλες. Η «Κιβωτός» διατηρεί δύο σπίτια φιλοξενίας παιδιών δυναμικότητας 80 κλινών, που σκοπό έχουν να παρέχουν προστασία, φροντίδα και αγάπη σε παιδιά χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. Καθημερινά, στην "Κιβωτό" απασχολούνται 400 περίπου παιδιά με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, εκμάθησης ελληνικών και ξένων γλωσσών, αλλά και συμμετοχή σε πλήθος ψυχαγωγικών, αθλητικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και την κατάκτηση δεξιοτήτων. Επιπλέον, παρέχεται καθημερινή σίτιση με πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, η «Κιβωτός» έχει επεκταθεί στο χωριό Πωγωνιανή στην Ήπειρο, όπου έχει δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο προστασίας αλλά και ένα γεωργικό σχολείο για παιδιά που θέλουν να δραστηριοποιηθούν αργότερα στον τομέα της γεωργίας. Επίσης, στο νησί της Χίου έχει δημιουργηθεί ένας νέος μικρός παράδεισος ασφάλειας και φροντίδας για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, κάθε καλοκαίρι λειτουργεί η κατασκήνωση της «Κιβωτού» όπου στη Ραφήνα τα παιδιά παραθερίζουν, διασκεδάζουν, τραγουδούν, δημιουργούν και βέβαια κολυμπούν στα γαλανά νερά. Επιπλέον, συμμετέχουν στις εκδρομές που διοργανώνονται, περνώντας με ξενοιασιά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Από την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού», φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αίσθηση ότι με την οικονομική ενίσχυση που προσφέραμε τόσο ως Syngenta Hellas ΑΕΒΕ δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά και με τον έρανο μεταξύ των συναδέλφων σε ατομικό επίπεδο, βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι για την περαιτέρω διεύρυνση του τόσο σημαντικού έργου που επιτελείται από τον Πατέρα Αντώνιο και τους εθελοντές της ομάδας της «Κιβωτού του Κόσμου». Να θυμάστε ότι είμαστε πάντοτε δίπλα σας!

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της «Κιβωτού» στο www.kivotostoukosmou.org.

Η Syngenta είναι μια ηγετική εταιρία στο χώρο της γεωργίας, που συνεισφέρει στη βελτίωση της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας, βοηθώντας εκατομμύρια παραγωγούς να χρησιμοποιήσουν με άριστο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους. Μέσω επιστημονικής κατάρτισης παγκόσμιας κλάσης και καινοτόμων καλλιεργητικών λύσεων, οι 28.000 εργαζόμενοι σε περισσότερες από 90 χώρες εργάζονται για να μεταμορφώσουν τις καλλιεργητικές πρακτικές. Δεσμευόμαστε να διασώσουμε τα εδάφη από υποβάθμιση, να βελτιώσουμε τη βιοποικιλότητα και να αναζωογονήσουμε τις αγροτικές κοινότητες. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.syngenta.com, και www.goodgrowthplan.com. Ακολουθείστε μας στο Twitter® στο www.twitter.com/Syngenta