Hellas

You are here

Share page with AddThis

Η Syngenta Μέγας Χορηγός της Farmacon!

Νέα
19.06.2013

✒ Αντώνης Καλάδης | CRM & Digital Marketing Specialist 


Πιστοί στην αρχή μας να πρωτοστατούμε σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση των πελατών μας, στηρίζουμε μια νέα προσπάθεια στον χώρο της ενημέρωσης. Το νέο δικτυακό portal της Farmacon, φιλοδοξεί να παρέχει έγκυρη, διαρκώς ανανεωνόμενη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση γύρω από θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Από τον Απρίλιο έχει πάρει «σάρκα και οστά» μια νέα προσπάθεια στον χώρο της ενημέρωσης, η οποία ξεκίνησε σαν ιδέα περίπου ένα χρόνο πριν. Μιλάμε φυσικά για το νέο δικτυακό portal της Farmacon, το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει έγκυρη, διαρκώς ανανεωνόμενη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση γύρω από θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, χτίζοντας μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη προϊόντων, αλλά και μια «εγκυκλοπαίδεια» ασθενειών και ζιζανίων.

H Syngenta Hellas αγκαλιάζει αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια και στηρίζει το εγχείρημα ως Μέγας Χορηγός του portal της Farmacon. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Δημήτρη Λεωνιδάκη, Γεωπόνο - Διευθυντή Πωλήσεων και Προώθησης της Farmacon, ο οποίος μας ανέπτυξε την ιδέα και τους στόχους του portal www.farmacon.gr

 

Εδώ και λίγο καιρό, μια καινούργια ιστοσελίδα, το www.farmacon.gr είναι στον «αέρα». Τι πληροφορίες περιλαμβάνει και πώς προέκυψε η δημιουργία του;

Το www.farmacon.gr είναι μια πρωτοποριακή ιστοσελίδα η οποία παρέχει αντικειμενική και τεχνικά ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το σύνολο του αγροτικού
τομέα. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες του αγροτικού χώρου, αφού έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το σύνολο των αναγκών, από τις πιο απλές έως και τις πλέον τεχνικές.

Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να συγκρίνει μια τεράστια γκάμα προϊόντων του αγροτικού τομέα όπως φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ωφέλιμους οργανισμούς, ειδικά σκευάσματα κ.α., μέσα από μια διαρκώς ενημερωμένη βάση δεδομένων και παράλληλα μπορεί να ενημερώνεται μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και των φωτογραφιών για θέματα φυτοπροστασίας, βιολογικής γεωργίας, θρέψης και λίπανσης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα καλύπτουμε το σύνολο των εισροών οι οποίες έχουν έγκριση στον Ελλαδικό χώρο.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Γενικότερα, η ιστοσελίδα μας ανανεώνεται συνεχώς και λειτουργεί με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου αγροτικού περιβάλλοντος, ώστε να παρέχει συνεχή και ενημερωμένη πληροφόρηση τόσο σε τεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

 

Απαιτείται κάποια συνδρομή για την χρήση του συγκεκριμένου portal; Υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσει για κάποιο χρονικό διάστημα πριν λάβει την οριστική του απόφαση;

Για την χρήση του συνόλου των διαθέσιμων παροχών απαιτείται συνδρομή. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να περιηγηθεί ο χρήστης στην σελίδα και να δει κάποιες βασικές πληροφορίες χωρίς συνδρομή.

Δίνεται η δυνατότητα της δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης portal για διάστημα 3 ημερών, ώστε να γνωρίσει τις δυνατότητες του, πριν γίνει συνδρομητής.

Για να γίνει κάποιος συνδρομητής, απλά πληκτρολογεί www.farmacon.gr, επιλέγει από το αρχικό μενού το πεδίο Συνδρομές και ακολουθεί την διαδικασία εγγραφής με δυνατότητες πληρωμής, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πόσο εύκολη είναι η χρήση της πύλης και σε ποιους απευθύνεται;

Η πύλη είναι σχεδιασμένη με βάση μια απλή δομή ώστε να παρέχει στο χρήστη γρήγορα και αξιόπιστα τις πληροφορίες που χρειάζεται, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο αλλά κυρίως εύκολα.
Ειδικότερα, κάθε συνδρομητής μπορεί να περιηγηθεί και να αναζητήσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται με τη βοήθεια φίλτρων ώστε να βρει αμέσως ό,τι θέλει χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Ακόμη περισσότερο, οι πληροφορίες συνοδεύονται από επεξηγηματικά σύμβολα ώστε αν κάποιος δεν γνωρίζει κάτι να μπορεί αμέσως και χωρίς επιπλέον προσπάθεια να κατανοήσει πλήρως την παρεχόμενη πληροφόρηση. Η δομή έχει να κάνει με 3 βασικές επιλογές για την αναζήτηση πληροφοριών, η οποία αφορά

  1. Farma Base με θέματα για τα Φυτοπροστατευτικά προϊόντα, Βιολογικούς παράγοντες, Προϊόντα Θρέψης, Φυτορρυθμιστικές Ουσίες, Πολλαπλασιαστικό υλικό, Ειδικά σκευάσματα, κ.α.
  2. Farma Learn για αναζήτηση και παρουσίαση βιβλιογραφικών συνόψεων και φωτογραφιών γεωτεχνικού ενδιαφέροντος σχετικά με ασθένειες, ζιζάνια, βιολογικούς παράγοντες, θρέψη και λίπανση.
  3. Farma Tools για την παροχή εργαλείων για την πρακτική εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής (η συγκεκριμένη επιλογή είναι ακόμα σε φάση σχεδιασμού)

Από πού αντλείτε όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες; Πως μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος για την εγκυρότητά τους;

Όλες οι πληροφορίες εισάγονται και ανανεώνονται σε καθημερινή βάση και προέρχονται από επίσημες και τεχνικά έγκυρες πηγές (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εταιρείες εμπορίας, επιστημονικές εταιρίες, επαγγελματικούς συνδέσμους, διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς και επιτροπές, διεθνή βιβλιογραφία κ.α.) τις οποίες στη συνέχεια επεξεργάζεται το γεωτεχνικό τμήμα της Farmacon σε συνεργασία με μία ομάδα ειδικευμένων συνεργατών και επιστημονικών συμβούλων, ώστε οι συνδρομητές μας να τις «απολαμβάνουν» με τον πλέον κατανοητό και εύχρηστο τρόπο.

 

 Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας απευθύνεται αποκλειστικά σε συνδρομητές ή μήπως υπάρχουν κι ελεύθερες, δηλαδή προσβάσιμες απ’ όλους, ενότητες;

Φυσικά και υπάρχουν ελεύθερες ενότητες. Ειδικότερα, όλοι οι επισκέπτες, συνδρομητές και μη, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω της τεχνικής αρθρογραφίας έγκριτων επιστημόνων του χώρου και να αναζητήσουν την νομοθεσία για όλες τις αγροτικές εισροές. Επίσης, έχουμε επιλέξει τις πλέον ενημερωμένες έγκυρες ιστοσελίδες πρόγνωσης καιρού σε σχέση με τις αγροτικές δραστηριότητες αλλά και τις πλέον αξιόπιστες αγροτικές και γεωργικές προειδοποιήσεις από όλο τον Ελλαδικό χώρο.

 

 Τι καινούργιο σχεδιάζει για το μέλλον η FARMACON;

Βασικός στόχος της εταιρίας μας είναι ο συνεχής εμπλουτισμός του www.farmacon.gr με νέα τεχνικά δεδομένα και περιεχόμενα που αφορούν στο σύνολο του αγροτικού τομέα. Κάποιες από αυτές όπως οι "Αγροτικές Υπηρεσίες" βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ενώ κάποιες άλλες έχουν σχεδιάζονται ήδη ώστε να ενσωματωθούν άμεσα, όπως ο "Γεωργικός Εξοπλισμός". Οι επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, στο άμεσο μέλλον, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ενότητα των "Επαγγελματικών Εργαλείων" τα οποία θα έχουν ως στόχο την διευκόλυνση και υποστήριξή τους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι εντός των επόμενων μηνών, θα αναρτηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα "Αγροτικής Διαχείρισης", το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές μας, επαγγελματίες αγρότες και γεωτεχνικούς, να παρακολουθούν όλα τα στάδια της εκμετάλλευσής τους σε παραγωγικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο.