Hellas

You are here

Syngenta Cereals Value: Αξία στα σιτηρά

Στο χωράφι
27.07.2015

Αθήνα, Ελλάδα, 27 Ιουλίου 2015 Δημήτρης Βλαχάκης, Campaign Manager Cereal & DFC, Syngenta Hellas 


Στις 14 Μαΐου 2015, στο χωριό Χαρά Λάρισας πραγματοποιήθηκε ολοήμερο Field Day για τις ολοκληρωμένες λύσεις στα σιτηρά, κάτω από τον τίτλο Syngenta Cereals Value: Αξία στα σιτηρά.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί στους καλεσμένους της Syngenta το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρίας, τόσο σε ποικιλίες σιτηρών, όσο και σε προϊόντα φυτοπροστασίας.

Οι παρουσιάσεις ήταν χωρισμένες σε 3 μέρη: (1) την παρουσίαση στον πειραματικό αγρό με τις ποικιλίες, (2) στον πειραματικό αγρό με τα προϊόντα φυτοπροστασία (ζιζανιοκτόνα) και (3) στις παρουσιάσεις στην πλατεία του χωριού.

Στον αγρό με τις ποικιλίες, οι σπόροι ποικιλιών σκληρού σταριού και το υβρίδιο κριθαριού κατεδείκνυαν την στρατηγική και την δέσμευση της Syngenta να προσφέρει προϊόντα με χαρακτηριστικά που συναντούν τις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων για προϊόντα υψηλής ποιότητας και παραγωγής. Ο κ. Γιάννης Αβραμίδης, Technical Field Expert της Syngenta Hellas, παρουσίασε τα προϊόντα στον αγρό, αναφερόμενος και στα χαρακτηριστικά τους. Επισήμανε την σημαντικότητα της σωστής επιλογής ποικιλίας, ανάλογα με την επιδιωκόμενη παραγωγή.

Η μεγάλη καινοτομία που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι καλεσμένοι, ήταν το υβρίδιο κριθαριού, αλλά και το πρωτόκολλο παραγωγής HYVIDO, τα οποία μαζί προσφέρουν ένα ασυναγώνιστο επίπεδο παραγωγής, σταθερό σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες. Το ζωοτροφικό υβρίδιο κριθαριού είναι μια επαναστατική τεχνολογία της Syngenta, που πρώτη φορά επιτυγχάνεται υβριδισμός και σε εμπορική κλίμακα. Η τεχνολογία αυτή συνοδευόμενη με αντίστοιχες καλλιεργητικές οδηγίες (λίπανση, πυκνότητα σποράς, ρυθμιστές ανάπτυξης) τελικά ξεπερνά σε παραγωγή κάθε άλλο σπόρο και σύστημα παραγωγής κριθαριού.

Επίσης, το σκληρό σιτάρι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον έλληνα παραγωγό. Με την πρόσφατη εξαγορά από την Syngenta της ιταλικής Produttori Sementi di Bologna – PSB, προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Syngenta προϊόντα γνωστά στους παραγωγούς, όπως τα Svevo, Normano, Maestralle, Levante, Odysseo, Grecale, Saragolla, αλλά και νέα όπως τα Asterix, Obelix, Gibraltar.

Στον δεύτερο αγρό, ο καθηγητής Ζιζανιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πείραμα με εφαρμογές ζιζανιοκτόνων. Η ζιζανιοκτονία στα σιτηρά, οι ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά όλων των διαθέσιμων στην αγορά ζιζανιοκτόνων, η αποτελεσματικότητα των Axial 60 EC, Traxos One άλλα και του νέου σκευάσματος της Syngenta, Serrate (δεν έχει εγκριθεί ακόμα η χρήση του), αλλά προπάντων ο αειφόρος τρόπος διαχείρισης των ζιζανίων ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός.

Τέλος, στην πλατεία του χωριού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με posters, δόθηκε η δυνατότητα στους γεωπόνους της Syngenta να συνοψίσουν όσα προηγουμένως είχαν δει οι καλεσμένοι, δηλαδή το συνολικό χαρτοφυλάκιο, την στρατηγική και το όραμα της εταιρίας για τα σιτηρά. Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους κ.κ. Κώστα Οικονομίδη, διευθυντή Customer Marketing, Δημήτρη Καμινιάρη, Επιθεωρητή Πωλήσεων και Υπεύθυνο 3rd Party, και τον Δημήτρη Βλαχάκη, Campaign Manager Σιτηρών και DFC, Syngenta Hellas.

Οι κ.κ. Κ. Οικονομίδης και Δ. Καμινιάρης, παρουσίασαν τη συνολική πρόταση για τους σπόρους, με το πρωτόκολλο Hyvido, αλλά και τα επενδυτικά σπόρων, με βασικό προϊόν το Vibrance Gold (υπό έγκριση). Ο κ. Δ. Βλαχάκης, συνόψισε τις προτάσεις της φυτοπροστασίας για την καλλιέργεια σιτηρών, που διασφαλίζουν άριστη ποιότητα και μέγιστη παραγωγή. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους ανθρώπους της Syngenta σχετικά με τα όσα παρουσιάστηκαν, αλλά και τις τάσεις της αγροτικής παραγωγής.

Η Syngenta Hellas ευχαριστεί θερμά τους κ.κ. Στέλιο Ανυφαντή, πρόεδρο του Χαρά για την παραχώρηση της πλατείας και την άψογη συνεργασία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και Κοσμά Μουρατίδη, παραγωγό, για την παραχώρηση του πειραματικού αγρού.