Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης

Βοηθάμε τους αγρότες, αντιστεκόμαστε στην κλιματική αλλαγή.

Το καλοκαίρι του 2020 το Syngenta Group παρουσίασε το νέο Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης, με νέους στόχους και δεσμεύσεις έως το 2025. Βασιζόμενο στην επιτυχία του πρώτου Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013, το νέο Σχέδιο μας κάνει μια εταιρία που έχει τις αρχές της βιώσιμης καινοτομίας ακριβώς στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μας μοντέλου, ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ταχύτερα και να βοηθήσουμε τους αγρότες να παράξουν τροφή με βιώσιμο τρόπο, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το πρώτο Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης ήταν ένα σημαντικό βήμα στην ανάληψη δεσμεύσεων αειφορίας και στην υλοποίηση τους – καταφέραμε να επαναφέρουμε 14 εκ. υποβαθμισμένα εκτάρια γεωργική γης, να βελτιώσουμε τη βιοποικιλότητα σε 8 εκ. εκτάρια γης και να εκπαιδεύσουμε πάνω από 42 εκ. αγρότες παγκοσμίως στη ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Ωστόσο αυτό ήταν μονάχα η αρχή. Από την ανακοίνωση του πρώτου Σχεδίου, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί. Ειδικότερα οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν πολύ περισσότερο τους αγρότες. Φαινόμενα όπως πλημμύρες, ξηρασίες και ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε μεγάλους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο, έκδηλη ήταν η ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα:

  • 59% ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν ήδη επηρεαστεί, με την Ινδία και την Αφρική να είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο.
  • 72% απάντησαν ότι ανησυχούν για τις σοβαρές επιπτώσεις στα αγροκτήματά τους  μέσα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 69% των αγροτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα έκανε τις εκμεταλλεύσεις τους οικονομικά πιο σταθερές και ανταγωνιστικές.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την κρίση λόγω COVID, καθιστά ακόμα πιο επιτακτικό να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας ώστε να καταπολεμήσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αυτός είναι και ο λόγος της ανακοίνωσης και της έναρξης του νέου Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης για όλο το Syngenta Group. Ένα ακόμα μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πλάνο που βασίζεται στα προηγούμενα επιτεύγματά μας. Ένα Σχέδιο που θα βοηθήσει και θα στηρίξει τους αγρότες με τρόπο που θα επιτυγχάνει ισορροπία για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. 

Το νέο Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης περιλαμβάνει σημαντικές δεσμεύσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη γεωργία και για να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε δεσμευτεί να:

  1. Επιταχύνουμε την καινοτομία για τους αγρότες και τη φύση
  2. Αγωνιστούμε για μια γεωργία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα
  3. Βοηθήσουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς
  4. Αναζητήσουμε συνεργασίες για μεγαλύτερο αντίκτυπο

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης μπορείτε να βρείτε στο www.goodgrowthplan.com

play_circle
Ο Erik Fyrwald παρουσιάζει το νέο Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης