Το μέλλον στην τομάτα - Αξιολόγηση νέου υβριδίου τομάτας Vitellio

Στο χωράφι

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του κ. Ι. Αρχατζικάκη, στην περιοχή Κατσικάρι στον Πύργο Ηλείας, Field Day για την παρουσίαση του νέου υβριδίου μεγαλόκαρπης τομάτας Vitellio από την Syngenta.

[embed_token:token:Το μέλλον στην τομάτα - Αξιολόγηση νέου υβριδίου τομάτας Vitellio ]

Η Vitellio δοκιμάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στις ελληνικές συνθήκες, αφού η Syngenta πραγματοποιεί πειραματικά σε επίπεδο γενετιστή σε πολλές καλλιέργειές, συμπεριλαμβανομένης και της τομάτας. Σκοπός της εταιρίας μας είναι η επιλογή γενετικού υλικού προσαρμοσμένο στις τοπικές συνθήκες, ώστε να προκύπτουν υβρίδια από την Ελλάδα για την Ελλάδα.
Στο Field Day που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν παραγωγοί και γεωπόνοι από όλη την Πελοπόννησο, καθώς και από την Πρέβεζα και τα Τρίκαλα. Η ομάδα της Syngenta έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν σε μεγάλη κλίμακας καλλιέργεια τη Vitellio, ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη, τόσο για τα αγρονομικά χαρακτηριστικά του φυτού, όσο και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καρπού και την τέλεια γεύση του.

Η Vitellio ήρθε να καλύψει τις ανάγκες όλων των μελών της διατροφικής αλυσίδας από τον παραγωγό και τον έμπορο έως τον τελικό καταναλωτή.

Οι ανοχές σε ιώσεις και ανδρομυκώσεις, καθώς και η πολύ καλή συμπεριφορά στο κρύο, εξασφαλίζουν μια υγιή καλλιέργεια, που σε συνδυασμό με τα πολύ υψηλά ποιοτικά standards του καρπού δίνουν τα πλεονεκτήματα και την ασφάλεια που επιζητά ο σύγχρονος Έλληνας παραγωγός τομάτας θερμοκηπίου.

Η υψηλή ομοιομορφία καρπών, η διατηρησιμότητα το υψηλό ειδικό βάρος καθώς και το πεπλατυσμένο σχήμα, κάνουν την Vitellio να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον έμπορο που προορίζει τα προϊόντα του για την εγχώρια αγορά ή για εξαγωγές.

Τέλος, η κορυφαία γεύση της, κάνει τον απαιτητικό καταναλωτή, να ξεχωρίζει και να προτιμά την Vitellio από όλες τις άλλες.

Η Syngenta είναι μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες με περισσότερους από 27.000 εργαζόμενους σε πάνω από 90 χώρες, αφιερωμένoυς στον σκοπό μας: ‘’Να φέρουμε το δυναμικό των φυτών στη ζωή’’. Μέσω επιστήμης παγκόσμιας κλάσης, διεθνούς παρουσίας και δέσμευσης στους πελάτες μας, βοηθάμε στην αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών, προστατεύοντας το περιβάλλον και βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα της ζωής.