Εκδηλώσεις “Syngenta Agcelerating Innovation” & “Forum for the Future of Agriculture 2024” στις Βρυξέλλες

Νέα
eventmar24_cover

Στις 25 & 26 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες δύο σημαντικές εκδηλώσεις, το “Syngenta Agcelerating Innovation” & το “Forum for the Future of Agriculture 2024”.

Η εκδήλωση “Forum for the Future of Agriculture” στην οποία η Syngenta είναι ιδρυτικό μέλος, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες από το 2008 και αποτελεί την πλέον σημαντική εκδήλωση των Βρυξελλών αναφορικά με τη γεωργία και το περιβάλλον. Αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα ιδεών και συζητήσεων για μια σειρά θεμάτων, από τη μεταρρύθμιση της πολιτικής έως και καινοτόμες πρακτικές στο χωράφι.

Την προηγούμενη μέρα η Syngenta πραγματοποίησε το “Syngenta Agcelerating Innovation Event”. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, πάνω από 100 καλεσμένοι που παραβρέθηκαν από διάφορες χώρες – 2 εκ των οποίων και από την Ελλάδα – είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να ακούσουν για τις λύσεις και τα εργαλεία της Syngenta που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της γεωργίας στην περιοχή της Ευρώπης.

Μέσα από μια σειρά διαδραστικών ομιλιών και συζητήσεων σε πάνελ, έμαθαν περισσότερα για τη σημασία της γεωργίας ακριβείας και των ψηφιακών εργαλείων, τα βιολογικά προϊόντα και τα προϊόντα επένδυσης σπόρου, τις προτεραιότητές μας ως προς τη βιωσιμότητα (“sustainability priorities”), ενώ είχαν την ευκαιρία να μάθουν από έναν αγρότη τις εμπειρίες του από την εφαρμογή βιώσιμων γεωργικών πρακτικών.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν για τους “Agcelerators”, τους ανθρώπους που θα μεταμορφώσουν τη γεωργία και θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της δημιουργίας και της υιοθέτησης βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. Η καμπάνια “Agcelerators” είναι ένα κίνημα με σκοπό να ενώσει όλους τους stakeholders, προωθώντας την καινοτομία και την υποστήριξη των αγροτών, παρουσιάζοντας τους ανθρώπους εκείνους που θα κάνουν τη διαφορά και θα διαμορφώσουν μια νέα εποχή για τη γεωργία - μπορείτε να διαβάσετε και ένα πρόσφατο άρθρο του Gaël Hili για τους “Agcelerators εδώ

Παρακάτω θα βρείτε μερικές φωτογραφίες από το “Syngenta Agcelerating Innovation Event” για να έχετε μια καλύτερη αίσθηση των συζητήσεων και των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά του.

eventmar24_2
eventmar24_3
eventmar24_4
eventmar24_5
eventmar24_6
eventmar24_11
EventMar24_7
eventmar24_8
eventmar24_9
eventmar24_10
eventmar24_12
eventmar24_13